Известие

Collapse
No announcement yet.

Поправка моторче на задна чистачка Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Поправка моторче на задна чистачка Алфа 147

Здравейте колеги,
    Мисля че доста често срещан проблем при нашите хубавици е "забиването" на задната чистачка. Според мен проблема идва от разположението на чистачката и това, че лостчето на моторчето се зацапва и ръждясва. Когато е мръсно задното стъкло чистачката започва да се движи по-бавно или директно "забива" по средата на стъклото. Мисля че не е решение втора употреба, защото не се знае в какво състочни ще бъде. Някой ако има опит нека каже как може да се рециклира и почисти добре моторчето. Най вече как да се освободи лостчето, за да може да се прочисти от ръжда. Аз мисля да направя тази интервенция утре и ще пиша допълнително.

Колега не е трудно аз оправях на моята 156ца имаше толкова кал и ръжда че едвам извадих лоста но с повечко търпение и wd-40 се получават нещата.Успех в ремонта

Comment

Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщение
      Здравейте колеги,
      Мисля че доста често срещан проблем при нашите хубавици е "забиването" на задната чистачка. Според мен проблема идва от разположението на чистачката и това, че лостчето на моторчето се зацапва и ръждясва. Когато е мръсно задното стъкло чистачката започва да се движи по-бавно или директно "забива" по средата на стъклото. Мисля че не е решение втора употреба, защото не се знае в какво състочни ще бъде. Някой ако има опит нека каже как може да се рециклира и почисти добре моторчето. Най вече как да се освободи лостчето, за да може да се прочисти от ръжда. Аз мисля да направя тази интервенция утре и ще пиша допълнително.
      Сваляш моторчето,разглобяваш пластмасовата част от която страна има винтчета,оттам започва едно юнашко чукане по оста отвън навътре и трябва да излезе когато излезе-почистваш с шкурка хубаво докато блесне,смазваш и монтираш по обратния ред
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Благодаря колеги Утре се захващам

Comment

Здравейте колеги. Извинявам се, че ползвам стара тема, но проблема ми е същия. Въпроса ми е за свалянето на кората на петата врата за да достъпя моторчето. Развих 4-ри винтчета и с малко напъване излязоха и 4-ри щифта от първата линия. И от тук нататък няма повече никакво движвние - нито кората пада нито мога да достъпя последните два щифта скрити по-навътре. Има едни издутини, които влизат в кухините на вратата и пречат да падне кората. Ако някой е правил процедурата моля ви да споделите опит при свалянето на кората. Ако имате и снимки ще е супер. Предварително благодаря на отзовалите се.
          Attached Files
          Last edited by Delta II; d.m.y г., 19:46.
          Alfa 147 1.9 JTD 2002

Comment

Аз успях от втория път (първия път се отказах). Трябва леко да я напънеш нагоре (по посока на стъклото), и с дърпане излиза. Щипките изглеждат малко калпави, но трудничко се чупят, освен ако не напъваш хептен хамалската, така че давай спокойно.

Comment

Успях да сваля кората днес ползвайки една по-голяма отверка увита с хартиена лепенка. Проблема с моторчето на задната чистачка е същия като на всички - яко ръжда. След почистване и смазване на оста, чистачката вече работи
              Attached Files
              Alfa 147 1.9 JTD 2002

Comment

И моята е зацепила по средата

Веднага отивам да я чистя

Comment

Working...
                X